Medische pedicure

Waarom een gespecialiseerde en medische pedicure?


Een medische pedicure kan u op verschillende vlakken van dienst zijn.

Een behandeling kan preventief van nut zijn om problemen te voorkomen, dus ook indien u geen klachten hebt kunt u baat hebben bij een ontspannende voetbehandeling.

Ook curatief zal de pedicure u zo veel mogelijk proberen te helpen, de meeste voetproblemen zijn namelijk goed en vrij eenvoudig te verhelpen.

Een belangrijke taak is ook nog het adviseren bijvoorbeeld naar sokken en schoenen toe, maar ook op het vlak van de dagelijkse verzorging en eventuele hulpmiddelen die we kunnen verschaffen.

Als medische pedicure ben ik ook erkend bij verschillende ziekenfondsen.

Indien u aan bepaalde voorwaarden voldoet, voorziet uw ziekenfonds een tussenkomst.

Binnen ons centrum Til Din werken wij doelgericht aan huidverbetering en huidproblemen. Hiervoor kozen wij voor een wetenschappelijk onderbouwd product Dr. Baumann.

Na jaren blijft dit ons vertrouwd product waarover wij met zekerheid kunnen zeggen dat dit een kwalitatief, gezond en allergeenvrij product is! Omdat onze huid ook een weerspiegeling is van het innerlijk welzijn, bekeken wij de filosofie van Ayurveda van dichterbij en werken wij met 100% biologische producten van LakShmi.

Voor de ontharing kiezen we opnieuw voor een 100% natuurproduct = suikerhars!

Likdoorns, eksterogen & eeltpitten 

Een eeltpit, een eksteroog of een likdoorn zijn benamingen voor eelt dat naar binnen keert met een harde -pijnlijke- kern.

Tijdens een medische voetzorg wordt deze zorgvuldig verwijdert. De pijn zal verdwijnen en na een anti druk verband en de nodige aanpassingen kan de likdoorn weg bllijven.

Voetwratten & kloven

Een wrat verdwijnt vaak na een 2-tal jaar vanzelf.

Wanneer een wrat hinderlijk, pijnlijk zijn of cosmetisch storen vraagt dit naar een behandeling.

Tijdens een medische voetzorg wordt de behandeling gedaan en de wrat afgedekt.

Na een 3-tal behandelingen verdwijnt de wrat.


Schimmel- & kalknagels

 Schimmelnagels zijn een veel voorkomende, behandelbare aandoening.

Zonder behandeling kan de schimmel zich verspreiden, o.a. door sokken en schoenen, en als resultaat andere nagels en de huid infecteren.

Schoonheidsinstituut Til Din heeft al jaren succeservaringen met het behandelen van schimmelnagels.


Zorg voor een totale verwenning met de volgende aanvullingen:

Nagellakken of gelish op teennagels, relaxerende voetmassage,  overheerijke voetenscrub, warm paraffinebad, ...

Zweetvoeten & zwemmerseczeem

Zwemmerseczeem bestaat uit kleine witte schilfertjes tussen de tenen. De huid is droog en rood zijn en er kunnen kleine blaasjes of kloofjes ontstaan. Veel mensen hebben last van jeuk of een branderig gevoel.

Kom langs voor advies of vraag advies tijdens uw voetbehandeling.

Ingegroeide teennagels

 Een ingegroeide teennagel komt meestal voor bij een grote teen. De binnen- of buitenrand van de nagel is dan in de huid gegroeid en heeft aanleiding gegeven tot pijn of een ontsteking.

Als medische pedicure kunnen wij u direct helpen door de pijn weg te nemen en geven we advies om ingegroeide nagels te voorkomen.

Ortheses op maat & nagelreparatie

Niet iedereen heeft perfect gevormde voeten met mooie rechte tenen.  Scheve tenen, hamertenen, klauwtenen, bunions (knobbels of zwellingen) en likdoorns komen vaak voor.

Met een teenstukje van kunststof, een orthese, kunnen wij als gespecialiseerde pedicure heel wat problemen verhelpen of verlichten.


Schoonheidsinstituut Til DIn


Kronkelweg 7 (deur met logo)

3300 Vissenaken/Tienen

Email: info@tildin.be

0478/600.209

© Copyright. All Rights Reserved by Karen

Til Din


Het Scandinavische "voor jou" !

Dat Til Din een plaats mag zijn waar jij je GOED mag voelen, je tot RUST kan komen & kan GENIETEN van een heerlijke behandeling !